€ 12,50
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Tsjernobyl, bijna twintig jaar na de kernramp van 1986. Het officiële dodental ligt op eenenveertig, maar volgens deskundigen loopt het werkelijke aantal inmiddels in de miljoenen Arkady Renko, de cynische, briljante en melancholieke hoofdpersoon van Martin Cruz Smiths grensverleggende thriller Gorki Park, heeft de overgang van de Sovjetunie naar het nieuwe Rusland overleefd, al is het maar nauwelijks. Hij moet nu constateren dat zijn zo ingrijpend veranderde vaderland nog net zo geobsedeerd is met geheimhouding, corruptie en geweld als tijdens de oude communistische dictatuur.
De dood van een miljardair voert Renko naar de Afgesloten Zone rondom Tsjernobyl. Een verlaten stad omgeven door platteland vol ontvolkte boerendorpen en door uitgestrekte terreinen vol vrachtwagens en helikopters die te radioactief zijn om ooit nog gebruikt te worden.
Renko's tocht door deze schemerwereld, en de misdrijven en de duistere geheimen van het Nieuwe Rusland die hij daar aan het licht brengt, zorgen voor een bijzonder sfeervol en meeslepend verhaal dat voortsnelt naar een onverwachte en explosieve ontknoping.
Cruz Smith (1942) verwierf begin jaren tachtig wereldwijd faam met de bestseller Gorki Park. Hoofpersoon Arkady Renko keerde vervolgens terug in Poolster, Rood Plein in Havana Bay en in 2005 in Wolf eet hond.

Productspecificatie

ISBN 9789041405074
Gewicht 480.0000
Auteur Martin Cruz Smith
Illustrator Onbekend
Uitgever Anthos
Taal Nederlands
Afmetingen 215 x 135 x 30 mm
Druk 3
Uitgave datum 1 jan. 1970
Lengte 347 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code Nvt
NUR Categorie Nvt
Trefwoorden Nvt
Uitvoering Paperback
status Opgeheven
Beschikbaarheid Laatste exemplaren
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 12 mei 2015
Aangepast 12 mei 2015
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies