Wegwijs in therapieland

Meer Views

Wegwijs in therapieland
34 methodieken, trainingen en therapieen voor kinderen
Auteur: Audrey Rakke
€ 18,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Zoek jij de weg in het land van kindertherapieën?

Stel je zoekt hulp voor je kind. Waar moet je naar toe? Hoe maak je een keuze uit het ruime aanbod aan methodieken en therapieën? Hoe weet je welke hulpverlener het beste aansluit bij de klacht of het probleem van je kind?

Dit boek zet vierendertig therapievormen op een rij. Hulpverleners presenteren zich en maken duidelijk welke methodiek, training of therapie ze gebruiken om een kind in zijn kracht te zetten. Bij iedere therapie staat vermeld wat het is en hoe het werkt, bij welke klachten het wordt toegepast, wat het in de praktijk doet (een casus) en waar meer informatie te vinden is.

Bekende en minder bekende therapieën komen aan bod, o.a. de NEI-methode, Rots & Water, Systemisch werk, Ik leer leren, Alles kits?!, Sleutel-tot-je-kind, de Suikerhemel-methode, KiddyMinds, PresentChild en de Reversiemethode. Een apart register vermeldt hulpverleners - met hun methodieken - gerangschikt naar provincie en plaats, zodat altijd een geschikte kindertherapeut of kindercoach in je eigen omgeving te vinden is.

Dit boek is tevens een naslagwerk voor professionals in onderwijs en hulpverlening. Het geeft een gestructureerd overzicht van beschikbare methodieken, trainingen en therapieën voor kinderen, wat van pas kan komen als een kind bijvoorbeeld moet worden doorverwezen voor ondersteuning of begeleiding.

Voor professionals die zich willen laten (bij)scholen in de kinderhulpverlening biedt dit boek inzicht in beschikbare trainingen. De bijgevoegde informatie wijst direct de weg naar de juiste persoon, zodat ronddwalen in therapieland niet langer nodig is!

Productspecificatie

ISBN 9789079603275
Gewicht 491.0000
Auteur Audrey Rakke
Illustrator Raymond van der Knaap
Uitgever 248media uitgeverij
Taal Nederlands
Afmetingen 242 x 162 x 16 mm
Druk 1
Uitgave datum 8 okt. 2013
Lengte Nee
Geïllustreerd 1
NUR code 773
NUR Categorie Ontwikkelingspsychologie
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 15 mrt. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies