€ 17,50
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Marijkes leven wordt steeds sterker bepaald door haar groeiende kinderwens. Wanneer een natuurlijke zwangerschap uitblijft, gaat ze het ziekenhuistraject in en verlegt ze elke keer opnieuw haar grens. Want alles is toch maakbaar in deze wereld? Dat zegt ook Sandra, de ex van haar man, die leeft volgens de principes van een moderne spirituele beweging. Als Marijke net haar tweede miskraam achter de rug heeft, raakt Sandra (op haar 42e) zwanger...

Waterkind is een eerlijk, rauw en ontroerend verslag van een vrouw die moet zien te leven met haar onvruchtbaarheid. Tegelijkertijd is het een aanklacht tegen de moderne maatschappij. Een maatschappij waarin kinderen krijgen en opvoeden een grote uitdaging is voor een koppel, maar ongewild geen kinderen krijgen misschien een nog wel grotere uitdaging.

Marijke Kolk werkte jarenlang als (adjunct) hoofdredacteur van onder andere Flair en Yes. Tegenwoordig schrijft ze journalistieke verhalen voor diverse tijdschriften en werkt zij als docent op de School voor Journalistiek in Utrecht.

Recensie: Gelderlander

De voorkant van Waterkind valt direct op. Een naakte vrouw die voor de schaamstreek een pluk hooi houdt die grote gelijkenis vertoont met een leeg nest. En dat is precies waar het boek over gaat: (lichamelijke) liefde en gemis.
De schrijfster Marijke Kolk heeft haar sporen verdiend als schrijfster en hoofdredacteur voor diverse bladen waaronder Flair en Yes. En dat is terug te zien: Waterkind is vlot geschreven en leest als een trein.
Openhartig vertelt zij in het deels autobiografische boek over haar relatie die ze krijgt met een man die dan nog samenwoont, de liefde op het eerste gezicht voor haar nieuwe stiefdochter, de moeite die het geeft om overal om je heen bolle buiken te zien terwijl je zelf maar geen moeder wordt.
Moeiteloos wisselt Kolk scènes uit het ziekenhuis, die door de directe, met subtiele grapjes en zelfspot doorspekte stijl nergens zwaar worden, af met anekdotes van haar werk en uit het privéleven. Je kunt haast niet anders dan meeleven met de auteur, haar hoop, frustraties en verdriet begrijpen. En de les leren van alle domme opmerkingen die in het boek worden gemaakt tegen de hoofdpersoon, dat je moet nadenken over wat je zegt.
Margreet Terpstra - 23/05/2015

Productspecificatie

ISBN 9789082345803
Gewicht 197.0000
Auteur Marijke Kolk
Illustrator Onbekend
Uitgever Uitgeverij Blooming
Taal Nederlands
Afmetingen 210 x 135 x 12 mm
Druk 1
Uitgave datum 19 mei 2015
Lengte 134 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 320
NUR Categorie Literaire non-fictie algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus A
Geimporteerd 30 apr. 2015
Aangepast 8 dec. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies