Voorlichtingskundig ontwerpen

Meer Views

Voorlichtingskundig ontwerpen
De totstandkoming van Postbus 51-campagnes
Auteur: Roger Klaassen
€ 36,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

"Communicatiewetenschappers doen al decennia onderzoek naar de mogelijkheden om massamediale voorlichting te verbeteren. De toepassing van wetenschappelijke inzichten en adviezen in de voorlichtingspraktijk blijkt echter vaak problematisch te zijn.

Rob Klaassen schetst een gedetailleerd en rijk beeld van de praktijk van voorlichtingskundig ontwerpen, met name het ontwerpen van Postbus 51-campagnes. Hij vergelijkt deze praktijk met de bestaande literatuur. Daarin is afstemming op einddoelgroepen de belangrijkste leidraad voor het ontwerpproces; in de praktijk wordt de agenda van de ontwerper beheerst door organisatorische en sociale aspecten van het proces. De manier waarop voorlichting is ingebed in de organisatie beperkt vaak de speelruimte van de voorlichter. Het ontwerpproces verwordt tot een onderhandelingsproces. Uiteenlopende visies en belangen doen de afstemming van de voorlichting op de einddoelgroepen naar de achtergrond verdwijnen.

Dit boek is bestemd voor communicatiewetenschappers en anderen die zich professioneel met overheidscommunicatie bezig houden. Voor communicatiewetenschappers is het een kritische reflectie op de verhouding tussen theorie en praktijk. Voor professionals is het vooral een kritische reflectie op de praktijk zelf. Hen wordt als het ware een spiegel voorgehouden.

Deze publicatie sluit aan op het eerder door Koninklijke Van Gorcum uitgegeven werk Communicatiekundig ontwerpen: Methoden, Perspectieven, Toepassingen onder redactie van Peter Jan Schellens, Sjoerd de Vries en Rob Klaassen. "

Productspecificatie

ISBN 9789023240860
Gewicht 648.0000
Auteur Roger Klaassen
Illustrator Onbekend
Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van
Taal Nederlands
Afmetingen 241 x 156 x 23 mm
Druk 1
Uitgave datum 1 jan. 1970
Lengte 371 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code Nvt
NUR Categorie Nvt
Trefwoorden Nvt
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 12 mei 2015
Aangepast 12 mei 2015
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies