Van starter naar young professional

Meer Views

Van starter naar young professional
Leren, profileren en professionaliseren in het onderwijs
€ 5,10
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Misschien kijk je ernaar uit, misschien kijk je erop terug: je eerste keer voor de klas. Voor het eerst ben je helemaal verantwoordelijk voor een groep. In welke sector in het onderwijs je ook werkt of gaat werken, het gevoel van je eerste 'eigen' klas vergeet je nooit.

Dit boek gaat over jouw ontwikkeling van starter naar young professional. Grofweg duurt deze fase zo'n vijf jaar. Gebeurtenissen die eerst nog onwennig aanvoelen, veranderen in momenten waarop je feilloos inspeelt op actualiteiten en de dagelijkse hectiek. Dat leer je niet alleen door naar cursussen te gaan of door literatuur over je vakgebied te lezen, maar met name door iedere keer kritisch naar jezelf en naar je handelen te kijken. Door jezelf te evalueren, door leerlingen en hun reacties te analyseren en door collega's tijdens hun werk te observeren, leer je de fijne kneepjes van het vak.

Thema's in dit boek: je rol als werknemer, je werk voor en rondom de klas, verschillen tussen de generaties, didactische uitdagingen, sociale zekerheid en persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Met dit boek hopen we je aan het denken te zetten over enkele belangrijke zaken die je als starter in het onderwijs tegenkomt. Aan de hand van de theorie, casussen en de praktische adviezen, leer je om zelf te beoordelen hoe je met bepaalde aspecten wilt omgaan. Door kennis en ervaring leer je je eigen koers te gaan varen.

Productspecificatie

ISBN 9789491806551
Gewicht 247.0000
Auteur Angela Kouwenhoven, Diederik Brink
Illustrator Onbekend
Uitgever Uitgeverij Pica
Taal Nederlands
Afmetingen 210 x 136 x 10 mm
Druk 1
Uitgave datum 3 nov. 2015
Lengte Nee
Geïllustreerd 0
NUR code 840
NUR Categorie Onderwijs algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Onbekend
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 2 apr. 2015
Aangepast 18 jul. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies