Van eiland naar wij land + werkkaarten

Meer Views

Van eiland naar wij land + werkkaarten
Collegiaal leren in de praktijk
€ 59,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Collegiaal leren in de praktijk

We willen niet langer een school met alleen maar bijzonder mooie 'eilandjes', we willen juist gebruik maken van de voordelen en opbrengsten van een goed georganiseerd WIJ-land. Het wij-gevoel en de wij-cultuur binnen een scholen dragen bij aan de kwaliteitsverbetering en het werkplezier. Men bepaalt samen wat belangrijk is en ontwikkelt van daaruit een sterk kwaliteitsbewustzijn. Het collegiaal leren treedt dan de organisatie binnen en is, ondersteund en gestimuleerd door goed leiderschap, een van de belangrijkste pijlers van de professionalisering van leraren.

In 'Van eiland naar WIJ-land' wordt beschreven hoe je collegiaal leren kunt organiseren, op welke wijze de ontwikkeling van leraren gestimuleerd kan worden en hoe er een professionele lerende cultuur kan ontstaan binnen de school en het bestuur. De nadruk ligt op de persoonlijke ontwikkeling en de schoolontwikkeling en is gebaseerd op het principe van leren van je soort- en lotgenoten. Door middel van een eenvoudig praktijkmodel kunnen leraren systematisch en gestructureerd de juiste vorm voor collegiaal leren inzetten. Daarmee professionaliseren zij zichzelf en versterkt men samen de kwaliteit van de organisatie. Met 'Van eiland naar WIJ-land, collegiaal leren in de praktijk' heb je een praktische aanpak in handen. Het boek en de praktijkkaarten beschrijven zes vormen van collegiaal leren. Deze worden naar aanleiding van bovenstaand praktijkmodel in concrete actiestappen uitgewerkt en bieden zo een concrete aanpak voor de eigen praktijk.

De volgende vormen van collegiaal leren komen aan bod:
maatjesleren, intervisie en collegiale consultatie bij persoonlijke ontwikkeling als vertrekpunt;
kritische vriend, leernetwerk en collegiale visitatie bij schoolontwikkeling als vertrekpunt. Vergader- en studiemomenten krijgen op deze wijze meer inhoud en dragen bij aan de professionalisering van het hele team.

'Van eiland naar WIJland, collegiaal leren in de praktijk' bestaat uit: een boek, een set van praktische werkkaarten en een gratis jaarlicentie voor het digitale observatie instrument 'Looqin'.

Productspecificatie

ISBN 9789081748445
Gewicht 749.0000
Auteur Martine Creemers, Jan Heijmans
Illustrator Onbekend
Uitgever Onderwijs Maak Je Samen en Bazalt Educatieve Uitgaven
Taal Nederlands
Afmetingen 261 x 179 x 26 mm
Druk 1
Uitgave datum 23 okt. 2013
Lengte 108 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 100
NUR Categorie Educatieve uitgaven algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Hardback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 15 mrt. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies