€ 23,90
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Over het boek:

Heel wat kinderen, zowel in het basis- als in het secundair/voortgezet onderwijs, hebben faalangst. Die kan zo groot zijn dat naar school gaan een echte pijniging wordt, met alle gevolgen van dien. Het is een complexe problematiek.

Leraren, begeleiders en ook ouders moeten eerst een goed inzicht hebben in de mogelijke oorzaken, de gevolgen, de sterktes en de zwaktes bij de kinderen. Al te vaak wordt hieraan te vluchtig voorbijgegaan. Daarna moeten ze de methodieken kennen en kunnen gebruiken om er wat aan te doen. Naast de theoretische toelichting gaat veel aandacht naar het praktische deel met een ruim pakket aan activiteiten waarmee de faalangst kan worden teruggedrongen. Als bijzonder hulpmiddel is er een apart leesboek voor de kinderen.
Over de auteur(s):

Nathalie Cornillie is van oorsprong logopediste. Daarnaast volgde ze opleidingen tot zorgcoördinator en leerkracht buitengewoon/specifiek onderwijs. Momenteel is zij G.on-begeleidster (geïntegreerd onderwijs) bij het Medisch- Pedagogisch Instituut in Koksijde en voert ze een zelfstandige praktijk als logopediste in Oostende.
Kristel Geers volgde een lerarenopleiding en studeerde daarna klinische psychologie. Zij is lector aan de Hogeschool Vives, Campus Tielt.

Productspecificatie

ISBN 9789044131529
Gewicht 380.0000
Auteur Nathalie Cornillie, Kristel Geers
Illustrator Onbekend
Uitgever Maklu, Uitgever
Taal Nederlands
Afmetingen 243 x 162 x 14 mm
Druk 1
Uitgave datum 24 apr. 2014
Lengte 212 pagina's
Geïllustreerd 1
NUR code 840
NUR Categorie Onderwijs algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Onbekend
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 7 apr. 2016
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies