Sociale media op school

Meer Views

€ 25,00
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Sociale media zijn heel populair bij jongeren, al was het maar om dagelijks met hun vrienden in contact te zijn. Maar sociale media kunnen ook perfect in de klas worden ingezet. Meer nog: onderzoek heeft aangetoond dat ze toegevoegde waarde bieden op pedagogisch en didactisch vlak.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat sociale media het niveau van een gadget in de klas overstijgen? Hoe bewaken we dat ze een middel vormen om pedagogische doelstellingen te bereiken en ze geen doel op zich worden? Zien we sociale media vooral als kennisbron, als communicatiemiddel of als motiverende factor? Op welke manier kunnen we ze inzetten om te werken aan mediawijsheid? En hoe integreren we dit alles in het schoolbeleid?

'Sociale media op school' is een praktisch boek dat antwoord geeft op al deze vragen. Het biedt tips, voorbeelden en instrumenten om doordacht om te gaan met sociale media en besteedt ook aandacht aan de valkuilen.

Sociale media als communicatiemiddel

Maar er is meer. Sociale media bieden bijzonder veel voordelen voor de school om in dialoog te gaan met de omgeving. Hoe je ze kunt inzetten om de school te positioneren, om leerlingen en personeel te rekruteren, om participatie te bevorderen, ...het boek biedt informatie en stappenplannen om tot een ideale communicatiemix te komen.

'Sociale media op school' besteedt ook de nodige aandacht aan het wettelijk kader en aan deontologische aspecten: wat kan en kan niet op het vlak van privacy, hoe gaan we om met cyberpesten en ongepast online gedrag, hoe zorgen we voor een veilige ICT-omgeving, ...?

Dit boek maakt duidelijk dat je sociale media met succes èn veilig kunt inzetten, zowel in de externe communicatie van de school als in de pedagogische context van de klas.

'Sociale media op school' werd geschreven door medewerkers van de centrale diensten van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Productspecificatie

ISBN 9789057182815
Gewicht 265.0000
Auteur Haine De Keyser, Kevin De Ridder, Jacques Verleijen
Illustrator Onbekend
Uitgever Academic & Scientific publishers
Taal Nederlands
Afmetingen 213 x 212 x 11 mm
Druk 1
Uitgave datum 25 mei 2013
Lengte 108 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 840
NUR Categorie Onderwijs algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Onbekend
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 30 okt. 2016
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies