Schoolleiders in beeld

Meer Views

Schoolleiders in beeld
Een serie professionele portretten
€ 15,00
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Reflectie is de essentie van professioneel handelen

Er wordt veel geschreven over professioneel leiderschap. Er bestaan veel model¬len en theorieën. Dat is zinvol en helpt de professie verder. Maar wat nog veel belangrijker is, hoe professionele leiders het zelf doen, wat hen drijft, welke achtergronden ze meebrengen, waar ze mee geworsteld hebben of nog steeds mee worstelen.
In dit boek staan acht portretten van kleurrijke schoolleiders. Het is een buiten¬gewoon heterogeen gezelschap. Leiderschap in vele gedaanten, vormen en inhoud: de schoolleiders maken hun praktijktheorieën, levensfilosofieën en motto's kenbaar en toegankelijk. De portretten gaan leven en laten de hele per¬soon zien: waar kom ik vandaan? Wat heb ik geleerd? Wat werkt bij mij? Wat werkt in mijn school? Waar ben ik gevoelig voor? Hoe werken hoofd, hart en handen op elkaar in?
Dan blijkt ook dat schoolleider zijn een vak is waar men zich met de hele persoon aan verbindt en waar men alles op het spel zet. "De schrijfster van het boek neemt ons mee op een boeiende reis, waarin andere schoolleiders en andere professioneel geïnteresseerden zoals ik veel herkenbaars en leerzaams zullen vinden. De schrijfster voegt aan de portretten een actief luisterend oor toe, een mooie stijl van schrijven en presenteren en eigen reflecties."
Léon de Caluwéflaptekst:
Tineke van Roozendaal(1950) sluit met deze professionele portretten haar onderwijsloopbaan af. Ze startte als docent Frans in het Voortgezet Onderwijs en werkte daarna als onderwijskundige aan lerarenopleidingen en aan een opleiding voor onderwijsmanagement. De laatste jaren werkt ze als zelfstandige in en voor het onderwijs. Het dilemma waar ze zich zelf voor gesteld ziet in haar loopbaan is: zet ik een stap omhoog op de ladder of zoek ik de uitdaging in de breedte? Beide stappen heeft ze gezet. Leidinggeven is haar specialiteit als trainer, coach en adviseur.
Professionele portretten? De auteur gaat met schoolleiders in gesprek gaat over hun kijk op het vak en hun persoonlijke ervaringen. Het zijn acht portretten van schoolleiders, vijf vrouwen en drie mannen, die ons een kijkje in hun keuken gunnen.

Productspecificatie

ISBN 9789080871533
Gewicht 150.0000
Auteur Tineke van Roozendaal
Illustrator Onbekend
Uitgever Artenon Productions
Taal Nederlands
Afmetingen 243 x 162 x 10 mm
Druk 1
Uitgave datum 14 mei 2014
Lengte Nee
Geïllustreerd 0
NUR code 840
NUR Categorie Onderwijs algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 13 dec. 2016
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies