Primeurs en delicatessen

Meer Views

Primeurs en delicatessen
Hoe Nederland leerde eten
Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis thuisbezorgd!

€ 19,99
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Het restaurant - een openbare eetgelegenheid waar de gast van een uitgebreide kaart kan kiezen - is een Parijse vinding uit 1800. Het concept zal de wereld veroveren en veranderen. Nederland wacht er nog een eeuw mee en is vervolgens nog een eeuw bezig om zichzelf ook op de kaart te zetten. Halverwege die eeuw, in 1957, zijn er de eerste Michelinsterren, al komen de sperziebonen en de schildpaddensoep uit blik. De kiwi, de kwartel en de verse ananas laten nog decennia op zich wachten.

Bij de ontwikkeling van de Hollandse haute cuisine is een belangrijke rol weggelegd voor Dikker & Thijs, een unieke combinatie van een restaurant en een delicatessenwinkel. Henri Thijs, een discipel van Auguste Escoffier, brengt het gedachtegoed van deze grootste vernieuwer van de Franse keuken ons land binnen. Dikker & Thijs wordt een broedplaats waar menig jonge kok en gastheer het vak leert. Cees Helder, die de eerste Nederlandse driesterrenchef zal gaan worden, leert er lammeren uitbenen, Joop Braakhekke kan er voor het eerst met grandeur aan de gang.

Koksverhalen, krantenknipsels en kelnerconfessies vertellen hoe Nederland in een eeuw leerde eten en van de Escoffier-keuken via geflambeerde Stroganoff, tong Picasso, tournedos Rossini en de nouvelle cuisine in de ruige keuken belandde.

Productspecificatie

ISBN 9789038800691
Gewicht 306.0000
Auteur Ronald Hoeben, Roselie Kommers
Illustrator Onbekend
Uitgever Nijgh & Van Ditmar
Taal Nederlands
Afmetingen 216 x 136 x 17 mm
Druk 1
Uitgave datum 8 sep. 2015
Lengte 192 pagina's
Geïllustreerd 1
NUR code 320
NUR Categorie Literaire non-fictie algemeen
Trefwoorden dikker|hoeben|kommers|ndnd|thijs|dikker;hoeben;kommers;ndnd;thijs
Uitvoering Paperback
status Actief
Beschikbaarheid Op voorraad
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 26 mrt. 2015
Aangepast 27 jan. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies