Overleef de onderwijsinspectie!

Meer Views

Overleef de onderwijsinspectie!
Handreiking en tips voor basisscholen
Vandaag besteld, dinsdag in huis

Gratis thuisbezorgd!

€ 23,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

'De inspecteur komt op bezoek!' Deze mededeling wordt niet in alle personeelskamers van basisscholen met gejuich begroet. Veel scholen ervaren de inspectie niet meer als een deskundige gesprekspartner, maar als een calculerende controle-instantie. De sfeer rondom het inspectiebezoek is veranderd. Hoe zorg je er als school dan toch voor dat het een succes wordt?

Weten hoe en wat de beoordelaar beoordeelt, stelt directeuren en leraren in staat adequaat om te gaan met alle onderdelen van een inspectieonderzoek. Tegelijkertijd vergroot het hun vakmanschap.

Dit boek besteedt daarom veel aandacht aan het toezichtkader: de lijst met aandachtpunten aan de hand waarvan de inspecteurs werken. Ook het lesobservatieformulier, de punten waarop de inspecteur let bij een bezoek aan de klas, komt uitgebreid aan de orde. Omdat toetsen een belangrijke rol spelen bij het inspectieonderzoek, is over dit onderwerp een apart hoofdstuk opgenomen. Het boek sluit af met een checklist: een handig overzicht om na te lopen voordat de inspecteur op bezoek komt.

Overleef de onderwijsinspectie! is dan ook geen negatieve opvatting van de auteurs, maar een opdracht aan professionals in het onderwijs om beslagen ten ijs te komen. Dit boek reikt de middelen daarvoor aan.

Met een voorwoord van prof. dr. Luc Stevens, orthopedagoog, emeritus hoogleraar orthopedagogiek en directeur van het Nederlands Instituut voor onderwijs en opvoedingszaken (NIVOZ).

Thijs Radersma is onderwijsadviseur en oud-schoolbegeleider.
Dr. Henk van der Weijden is onderwijspedagoog en oud-inspecteur van het onderwijs.

De serie In de klas
Dit boek hoort bij de serie In de klas. Deze serie bestaat uit een reeks praktische boeken voor docenten, leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers. De boeken zijn geschreven door professionals uit het vakgebied. Zij geven achtergrondinformatie en praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt.

Productspecificatie

ISBN 9789089531636
Gewicht 323.0000
Auteur Thijs Radersma, Henk van der Weijden
Illustrator Onbekend
Uitgever Uitgeverij Boom
Taal Nederlands
Afmetingen 210 x 140 x 21 mm
Druk 1
Uitgave datum 24 feb. 2017
Lengte 184 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 848
NUR Categorie Orthopedagogiek
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Actief
Beschikbaarheid Print On Demand
Levertijd 0
Boekstatus S
Geimporteerd Nvt
Aangepast 19 dec. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies