Ontwikkelingsgerontologie

Meer Views

€ 40,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

De gemiddelde levensverwachting van mensen neemt steeds verder toe. Mensen blijven in vergelijking tot enkele decennia geleden ook steeds langer actief en dat is ook voor de gezondheid van het brein het beste.
Het thema veroudering wordt door de auteurs niet beschouwd als een statisch eindproduct maar wordt besproken vanuit een procesvisie - het ICF model van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Neuropsychologisch en psychosociaal ouder worden - veroudering - wordt vanuit een combinatie van gedrag, ontwikkeling en brein beschouwd.
Ontwikkelingsgerontologie bestaat uit zeven hoofdstukken, een slot en een bijlage, waarin diverse visies op ouderen, leeftijdsgerelateerde veranderingen eerst in het algemeen en later specifiek worden behandeld op het gebied van ontwikkeling, motoriek, cognitie en geheugen. Het slothoofdstuk gaat over ouderdomsklachten, verliessituaties, interventiemogelijkheden en copingstrategieën om daar zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan, met het doel het leven een nieuwe draai te kunnen geven.
Het boek bevat verder diverse casussen met al dan niet leeftijdsgerelateerde aandoeningen en klachten. Enerzijds ter verheldering van de stof en anderzijds ter overdenking aan de hand van opdrachten. Op deze wijze krijgt de lezer zowel achterliggende theorie alsook mogelijkheden om deze kennis toe te passen. De relatie tussen hersenen en gedrag komt telkens naar voren.
Ontwikkelingsgerontologie is geschreven voor diverse studies van het hoger (beroeps) onderwijs, zoals toegepaste psychologie, maatschappelijk werk en dienstverlening, verpleegkunde en fysiotherapie.

Jan Willem de Graaf is hoofddocent biologische en neuropsychologie bij Hogeschool Saxion, afdeling toegepaste psychologie.
Maryke Tieleman is hoofddocent orthopedagogiek en ontwikkelingspsychologie bij Hogeschool Saxion, afdeling toegepaste psychologie.
De auteurs schreven ook Ontwikkelingspedagogiek, pedagogiek in breder perspectief.

Productspecificatie

ISBN 9789059319646
Gewicht 552.0000
Auteur Jan Willem de Graaf, Maryke Tieleman
Illustrator Abraham Tieleman, Dennis Schutter
Uitgever Boom Lemma uitgevers
Taal Nederlands
Afmetingen 240 x 171 x 14 mm
Druk 1
Uitgave datum 29 mei 2013
Lengte Nee
Geïllustreerd 0
NUR code 773
NUR Categorie Ontwikkelingspsychologie
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus S
Geimporteerd Nvt
Aangepast 31 okt. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies