Interactiewijzer
Analyse en aanpak van interactieproblemen in professionele opvoedingssituaties
€ 31,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting


Het werkt verhelderend opvoedingsproblemen te benaderen als interactieproblematiek. Met deze uitspraak wordt bedoeld dat het kind in problemen raakt met mensen uit zijn omgeving, en wel op zo'n manier, dat zijn gedrag bij anderen altijd weer juist die reacties uitlokt, die de moeilijkheden laten voortduren of zelfs verergeren.


In deze analyse wordt problematisch gedrag van kinderen niet beschreven vanuit oorzakelijke verbanden, maar vanuit een wisselwerking waarbij de kans bestaat dat interactionele cirkels zichzelf instandhouden. Een dergelijke benadering biedt interessante aanknopingspunten voor diagnostische beschrijvingen en handelingsplannen.


In de Interactiewijzer is deze aanpak zowel theoretisch als praktisch uitgewerkt. Problematische vastgeroeste interactiepatronen worden doorbroken door specifieke sociale vaardigheden gericht te be nvloeden. Interactiewijzer geeft hiervoor een tweeledige aanpak:* er worden groepssituaties gecre erd die bij het kind het vanzelfsprekend gebruik van ontbrekende sociale vaardigheden uitlokken


* de professionele opvoeder krijgt aanwijzingen om zijn pedagogische stijl voor dat kind kritisch te beoordelen en, zonodig, bij te stellen.


De adviezen zijn toegesneden op de dagelijkse praktijk in de groep.De auteurs zijn beiden psycholoog en hebben een ruime ervaring binnen de (semi-) residenti le hulpverlening en het speciaal onderwijs.

Productspecificatie

ISBN 9789023242284
Gewicht 398.0000
Auteur R. Verstegen, H.P.B. Lodewijks
Illustrator Onbekend
Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van
Taal Nederlands
Afmetingen 242 x 158 x 15 mm
Druk 6
Uitgave datum 1 jan. 1970
Lengte 214 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code Nvt
NUR Categorie Nvt
Trefwoorden Nvt
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 9 dec. 2014
Aangepast 12 mei 2015
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies