Het belang van school, ouders, vrienden en buurt

€ 19,00
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Het belang van school, ouders, vrienden en buurt.
Ouders, school, vrienden en buurt zijn alle van belang voor de gedragsontwikkeling van kinderen en jongeren. Ook probleemgedrag ontstaat onder invloed van de sociale omgeving. Dit gegeven biedt professionals in zowel jeugdzorg als onderzoek aanknopingspunten voor programma's en andere interventies.
Het belang van school, ouders, vrienden en buurt belicht dit thema van meerdere kanten. Verschillende auteurs laten zien hoe de sociale omgeving de ontwikkeling van gedrag bij kinderen en jeugdigen in gewenste of ongewenste richting kan be loeden. Ook komt een aantal interventiemogelijkheden aan bod, waaronder het groeps-behandelingsprogramma 'Zelfcontrole', het programma 'Families in Transition' en 'TripleP' (Positief Pedagogisch Programma). Ten slotte komt de vraag aan de orde in hoeverre je op basis van vaak beperkte informatie toch tot zinvolle uitspraken kunt komen over bijvoorbeeld gezinskenmerken of de effecten van specifieke interventies.
Voor professionals in beleid en praktijk, maar ook voor onderzoekers biedt Het belang van school, ouders, vrienden en buurt stof tot kritisch nadenken over de vele samenhangen tussen de sociale omgeving in al haar facetten en gedragsuitkomsten bij kinderen en jongeren.

Productspecificatie

ISBN 9789023242727
Gewicht 309.0000
Auteur J.R.M. Gerris
Illustrator Onbekend
Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van
Taal Nederlands
Afmetingen 238 x 158 x 11 mm
Druk 1
Uitgave datum 1 jan. 1970
Lengte 166 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code Nvt
NUR Categorie Nvt
Trefwoorden Nvt
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 9 dec. 2014
Aangepast 12 mei 2015
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies