Moeilijke letters lezen

Meer Views

€ 31,80
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Kinderen met zeer ernstige dyslexie hebben de ganse basisschool nodig om te leren lezen, terwijl alle leesniveaus normaliter in het 4de leerjaar (groep 6) verworven zijn.

Dit boek richt zich tot logopedisten, remedial teachers, zorgcoördinatoren... die deze kinderen op een zinvolle, speelse manier willen begeleiden. Kinderen met dyslexie hebben ontzettend veel herhaling nodig vooraleer het automatisatieproces voor letterherkenning en -producering op gang komt. Dit boek reikt werkblaadjes aan die kinderen op een leuke manier op weg zetten naar deze automatisatie en doorbreekt zo het klassieke "woordenrijen en tekstjes lezen". De aangereikte spelvormen en therapie-ideeën hebben de voorbije 30 jaar hun nut bewezen in de logopediepraktijk van de auteur. Zij heeft vastgesteld dat met deze oefeningen zowel de motivatie voor de therapie als de progressie in de leestechniek aanzienlijk verhogen.

OVER DE AUTEUR
Betty Vleeschouwer is sinds 1979 logopediste. Vanuit haar werk met slechthorende en dove kleuters bij de start van haar loopbaan nam ze de multisensoriële aanbreng van taalproblemen mee. Daarna werkte ze tot 1992 met zwaar meervoudig gehandicapte volwassenen in het nursingtehuis De Valier in Liedekerke. In 1983 startte ze naast deze deeltijdse job haar zelfstandige praktijk te Denderleeuw en specialiseerde zich in de behandeling van dyslexie, dysorthografie en dyscalculie..

Recensie:

"Wanneer we de oefenbundel in zijn geheel beschouwen dan kunnen we niet rond de vaststelling heen dat dit alles uit de 'buik' van de auteur komt. De aangeboden oefenstof is doorleefd en heeft de toets van de logopedische praktijk doorstaan. De oefeningen zijn aantrekkelijk en gevarieerd en daarom zeker toepasbaar bij dyslectische kinderen die al heel wat extra inspanningen moeten leveren."
Tijdschrift Logopedie - 01/10/2012

Productspecificatie

ISBN 9789033489471
Gewicht 404.0000
Auteur Betty Vleeschouwer
Illustrator Onbekend
Uitgever Acco
Taal Nederlands
Afmetingen 246 x 171 x 15 mm
Druk 1
Uitgave datum 3 jul. 2012
Lengte 208 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 848
NUR Categorie Orthopedagogiek
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 20 jan. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies