Middelbare scholen 2014 + inlog op www.kiesjeschool.nl

Meer Views

€ 16,00
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Keuzegids Middelbare Scholen 2014

We weten het allemaal: de ene school is de andere niet. Maar hoe prik je door de roze wolk van de Open Dagen heen om een geschikte school voor jouw kind te vinden? Daarvoor heb je een helder overzicht van scholen in je omgeving nodig, en een vergelijking van sterke en zwakke punten. Tegelijk zal je uitleg willen over wat jouw kind vanaf de brugklas allemaal te wachten staat.

Dit alles vind je in de Keuzegids Middelbare Scholen en op de bijbehorende website kiesjeschool.nl

In deze Keuzegids vind je:
* Overzicht van schoolniveaus, stromingen en schoolvakken
* Uitleg over toelatingsprocedures, schoolorganisatie en ouderinvloed
* Een stappenplan voor een goede schoolkeuze, én voor verstandige vervolgkeuzes
* Tips over huiswerk, omgaan met tegenvallers en contact met de school
* De ideale leraar op de snijtafel. Want onderwijs, dat zijn de leraren!
* De beste scholen van vmbo, havo en vwo per provincie op een rij.
* Praktische info over schoolspullen, de reisafstand en het 'kostenplaatje'.

...en een inlog voor kiesjeschool.nl

Deze website hoort bij de gids. Waar de gids alleen een kort overzicht biedt van beste scholen, vind je hier nog veel meer. Zoals:
* Alle schoolvestigingen beoordeeld op kwaliteit
* Per regio en per schoolniveau zoeken en vergelijken
* Nuttige feiten per schoolvestiging, zoals bijzonder onderwijsaanbod
* Meer details over examencijfers per groep schoolvakken, vergeleken met elders

2014 is het eerste jaar waarin deze Keuzegids wordt gepubliceerd. Toch is hij gebaseerd op veel ervaring. Want dezelfde redactie is al meer dan twintig jaar actief met het in kaart brengen en vergelijken van opleidingen in het mbo, het hbo en op de universiteit.

Na lange voorbereiding is die ervaring nu ook ingezet om het middelbaar onderwijs overzichtelijk in kaart te brengen. Wel zo handig, voor wie een verstandige keus wil maken.

De gids telt 96 pagina's, met illustraties en overzichtelijke tabellen.


Recensie: www.onderwijsbtrabant.nl

Voor ouders die op zoek zijn naar een middelbare school voor hun kind is er een nieuwe informatiebron beschikbaar. Dat is de Keuzegids Middelbare Scholen, die een combinatie vormt met de website kiesjeschool.nl.

Initiatiefnemer is de organisatie CHOI die al langer keuzegidsen publiceert over het mbo, het hbo en de universiteiten. Met deze gids/website betreedt de organisatie een markt waar al flink wat concurrentie is. Ook De Volkskrant ('Lijst Dronkers') en Elsevier publiceren overzichten van hoe scholen presteren en wat ze te bieden hebben. En dan is er nog www.schoolkompas.nl waar de sector van het voortgezet onderwijs zelf informatie geeft over de aangesloten scholen.

Hoofredacteur Steenkamp van de nieuwe keuzegids zegt dat zijn publicatie verder gaat dan het louter publiceren van ranglijsten. "Wij maken een gids", zegt Steenkamp in een persbericht. "Een gids geeft tips, legt uit, vergelijkt. Daarbij zijn lijstjes hooguit een onderdeel". Dat neemt niet weg dat in de keuzegids ook ranglijsten zijn opgenomen van best presterende scholen per onderwijsniveau en per provincie. De website is vooral bedoeld om ouders meer gedetailleerde informatie te kunnen geven per school in een bepaalde regio. Daarvoor is wel een inlogcode nodig, die verstrekt wordt bij de aankoop van de (papieren) keuzegids.

Gegevens Onderwijsinspectie
De samenstellers van de Keuzegids pretenderen tot een rechtvaardiger oordeel te komen over scholen dan bestaande initiatieven. Weliswaar is de bron voor de schoolprestaties dezelfde (namelijk de gegevens van de Onderwijsinspectie), maar volgens de redactie van de keuzegids is de gehanteerde aanpak evenwichtiger en rechtvaardiger. De redactie somt in een persbericht op wat volgens haar de verschillen zijn met de concurrentie:

- Meer dan examencijfers. Te veel nadruk op kleine verschillen in die cijfers (vgl. de Volkskrant) zet scholen in een lachspiegel. Het gaat ook om succes (of uitval) van leerlingen in eerdere jaren.
- De achtergrond van leerlingen telt mee. Elsevier maakt bewust de rechtse keus om dit niet te doen. Maar het gaat juist ook om de 'toegevoegde waarde' van een school.
- Ook de organisatie van de school. De Keuzegids kijkt vooruit. Er is ook gekeken of een school financieel gezond is en genoeg leraren inzet. Dat bepaalt mede de kwaliteit van de toekomst.
- Heldere detailinformatie. Bij alle oordelen is op kiesjeschool.nl precies te zien waar ze op gebaseerd zijn. Geen rookgordijnen vol statistiek, gewoon even doorklikken.
- Geregelde actualisering. De Keuzegids komt eens per jaar uit, maar kiesjeschool.nl worden vaker vernieuwd. Dat begint al op dinsdag 14 januari, als een jury bekend maakt wat de 'excellente scholen' van 2013 zijn. Deze eretitel wordt direct op de site toegevoegd.


Emmanuel Naaijkens - 22/01/2014

Productspecificatie

ISBN 9789087610524
Gewicht 280.0000
Auteur Addie de Moor, Annet Maseland, Marie-Louise Schonewille, Frank Steenkamp, Mayke Belet, Davey Schippers
Illustrator Onbekend
Uitgever Centrum Hoger Onderwijs Informatie
Taal Nederlands
Afmetingen 241 x 171 x 8 mm
Druk 1
Uitgave datum 11 jan. 2014
Lengte 96 pagina's
Geïllustreerd 1
NUR code 840
NUR Categorie Onderwijs algemeen
Trefwoorden beste scholen|schoolkeuze|schoolprestaties|beste scholen;schoolkeuze;schoolprestaties
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus S
Geimporteerd Nvt
Aangepast 5 okt. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies