Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator

Meer Views

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator
Auteurs: Hugo Prein en Annet Talsma
5 werkdagen levertijd

Gratis thuisbezorgd!

€ 38,50
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

In de Mediationreeks worden de aspecten van mediation in afzonderlijke delen behandeld, waaronder de juridische, communicatieve, organisatiekundige en de sociaalwetenschappelijke kanten ervan. De inhoud van de delen is gebaseerd op de huidige stand van de theorieontwikkeling en de behandeling ervan richt zich vooral op de relevantie voor de praktijk. De reeks wil zo een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied.
De afzonderlijke delen kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van opleidingen en trainingen en als naslagwerk voor de ervaren mediator. Ze vervullen ook een rol bij de professionalisering en certificering van mediators in Nederland.

In Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator beschrijft de auteur de meest in aanmerking komende interventietechnieken voor de mediator. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, de oplossingsgerichte gesprekstherapie, coaching en organisatieontwikkeling.

De auteur heeft het beoordelingsinstrument ontwikkeld om de beroepsvaardigheden van de mediator vast te stellen in het kader van de certificeringprocedure van het Nederlands Mediation Instituut (NMI). Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator behandelt dit instrument en kan zo dienen als ondersteuning bij de voor bereiding van het assessment bij de persoonscertificering.

Productspecificatie

ISBN 9789012393911
Gewicht 379.0000
Auteur Hugo Prein, Annet Talsma
Illustrator Onbekend
Uitgever Sdu Uitgevers
Taal Nederlands
Afmetingen 215 x 147 x 16 mm
Druk 5
Uitgave datum 29 sep. 2015
Lengte Nee
Geïllustreerd 0
NUR code 820
NUR Categorie Recht algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Actief
Beschikbaarheid Op bestelling
Levertijd 5
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 12 mei 2015
Aangepast 30 apr. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies