€ 27,00
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Keuzegids Masters

De enige kritische vergelijkingsgids

Het huidige, dure studieklimaat legt een behoorlijke druk op de masterkiezer. Een tweede master is vaak niet te betalen, dus bij een verkeerde keuze ben je al gauw het haasje. Als je waarde hecht aan je eigen toekomst is een secure masterkeuze dus een vereiste. De Keuzegids Masters helpt je daarbij.

In sommige vakgebieden bieden bijna alle masters goede tot uitstekende kwaliteit. Dat geldt in elk geval voor diverse exacte disciplines en bij de onderzoekmasters. Die masters bieden bovendien nog steeds een behoorlijke kans op een baan, dus een verkeerde keuze is in deze sector niet gauw gemaakt.

Maar bij rechten, bedrijfskunde, communicatie en kunst & cultuur luistert het allemaal veel nauwer. Hier zijn veel masteropleidingen te vinden waar de lat volgens studenten niet hoog ligt, waar slechts weinig direct contact met docenten is, of waar de voorbereiding op de arbeidsmarkt tekort schiet. En ook dat laatste wordt in deze tijd van economische crisis steeds belangrijker, want in deze vakgebieden vind je niet zo snel meer een baan.

De voorlichting van de masteropleidingen zelf is niet altijd objectief, en daarom niet toereikend om een bewuste en weloverwogen keuze te maken. De Keuzegids geeft je, met kritisch vergelijkende informatie en kwaliteitsoordelen, je eigen vergelijkingsmateriaal. De basis voor een weloverwogen keuze.

De Keuzegids Masters geeft, in overzichtelijke tabellen:

=> Alle hbo- en universitaire bachelors per vakgebied, met de verschillen in kwaliteit en specialisaties. Zowel de reguliere als particuliere masters komen aan bod, met de prijs- en kwaliteitsverschillen.

=> De toelatingseisen per opleiding. Kun je je met jouw wo- of hbo-diploma aanmelden voor een opleiding, of moet je een schakeltraject volgen? Is er een loting, en kun je doorstromen met een hbo-propedeuse?

=> De arbeidsmarktperspectieven per vakgebied. Zeker in deze fase van je studie is de toekomstige arbeidsmarkt een belangrijke factor bij de masterkeuze. In elk artikel geven we er een helder beeld van.

=> Kwaliteitsoordelen op een rij. In de gids vind je de visie van studenten en experts op de masters. Zo kun je zelf snel en handig bepalen welke master populair is, en waar je volgens je toekomstige medestudenten beter niet heen kunt gaan.

Productspecificatie

ISBN 9789087610500
Gewicht 482.0000
Auteur Frank Steenkamp, Marie-Louise Schonewille, Davey Schippers, Mayke Belet, Tjebbe Geldof
Illustrator Onbekend
Uitgever Centrum Hoger Onderwijs Informatie
Taal Nederlands
Afmetingen 242 x 171 x 13 mm
Druk 1
Uitgave datum 18 feb. 2014
Lengte 232 pagina's
Geïllustreerd 1
NUR code 845
NUR Categorie Beroepenvoorlichting
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 7 sep. 2016
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies