LOB in het voortgezet onderwijs en mbo

Meer Views

LOB in het voortgezet onderwijs en mbo
Beleid, professionaliteit en paradigma's
Auteur: Onbekend
€ 50,00
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

In de achterliggende decennia is de aandacht voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding (lob) in zowel schoolpraktijk als onderwijsbeleid toegenomen. Ontwikkelingen in samenleving, technologie en op de arbeidsmarkt gaan immers snel. Scholen beseffen steeds meer dat het voor leerlingen van waarde is, loopbaancompetenties te ontwikkelen zodanig dat ze beter beredeneerd keuzen maken over hun onderwijsloopbaan en datgene wat daarna nog volgt. Lob in het onderwijs wordt daarbij als voorwaardelijk gezien.

In deze Meso focus wordt ingegaan op de geschiedenis en het beleid ten aanzien van lob in het onderwijs. Daarnaast bevat het bijdragen waarmee overzicht wordt geboden op het onderzoek naar en theorie-ontwikkeling over lob. Aan de hand van diverse interviews wordt tevens een beeld geschetst van de wijze waarop lob in het voortgezet onderwijs en mbo anno 2013 vorm en inhoud krijgt en welke vraagstukken daarbij rijzen.
Met dit alles ontstaat een basis voor reflectie. Want er staan nog wel diverse vragen open als het om lob, het onderwijs en de beleidspraktijk gaat. Wat weten we op grond van al het onderzoek eigenlijk nog niet? En stuurt men met het gevoerde beleid eigenlijk wel op de goede dingen, en gebeurt dat goed genoeg? Zet men in scholen de juiste accenten, of kan daarin nog wel het nodige verbeteren?

De bijdragen in deze Meso focus maken met elkaar inzichtelijk dat lob in het onderwijs geen neutraal, waardenvrij thema is. Of en hoe een school werk maakt van lob in de onderwijspraktijk hangt duidelijk samen met waarden gerelateerde keuzen. Bijvoorbeeld met de vraag of lob bijdraagt aan sociale selectie van dan wel aan het realiseren van kansen voor jongeren.

Deze Meso focus is overigens niet alléén bedoeld voor decanen en studieloopbaanbegeleiders in het voortgezet onderwijs en mbo. Het is bij uitstek een nummer dat gelezen kan, zo niet: moet, worden door hun 'gewone' collega's, team- en schoolleiders. Lob is een onderwerp dat in feite iedereen in én rond de school aangaat.

Productspecificatie

ISBN 9789013119367
Gewicht 241.0000
Auteur Onbekend
Illustrator Onbekend
Uitgever Wolters Kluwer Nederland B.V.
Taal Nederlands
Afmetingen 242 x 158 x 8 mm
Druk 1
Uitgave datum 17 dec. 2014
Lengte Nee
Geïllustreerd 0
NUR code 840
NUR Categorie Onderwijs algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus W
Geimporteerd Nvt
Aangepast 2 okt. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies