Levenslooppsychologie
Jongvolwassenen, volwassenen en oudere volwassenen
Auteur: Nelleke Rögels
€ 32,50
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Levenslooppsychologie beschrijft de ontwikkeling van jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Deze levensfasen worden besproken aan de hand van vier ontwikkelingslijnen: de fysiologische ontwikkeling, de cognitieve ontwikkeling, de ontwikkeling van de persoonlijkheid en de sociale ontwikkeling.

Het boek bestaat uit vier delen. Het eerste deel schetst het theoretisch kader van waaruit het is geschreven: de levenslooppsychologie. Het tweede, derde en vierde deel beschrijven de ontwikkeling per levensfase. Voor elke levensfase worden twee specifieke leeftijdsgebonden thema¿s nader uitgewerkt. In de jongvolwassenheid staan ouderschap en echtscheiding centraal. De overgang en het grootouderschap zijn de thema¿s voor de volwassenheid. Voor de laatste levensfase bespreekt de auteur pensionering en zingeving.

Het boek is in de eerste plaats geschreven als studieboek voor het hoger onderwijs en kan worden gebruikt binnen een breed scala van opleidingen: (toegepaste) psychologie, social work, verpleegkunde, personeel en arbeid en pedagogiek. Het geeft de studenten inzicht in de psychologische ontwikkeling van (jong)volwassenen, volwassenen, jonge ouderen en oude ouderen. Het boek wil ook een naslagwerk zijn voor al die professionals, die met mensen werken. Tenslotte kan het boek een vraagbaak zijn voor veel volwassenen die vragen hebben over de levensloop van zichzelf of van een ander.

Drs Nelleke Rögels is ontwikkelingspsycholoog en was werkzaam binnen het hoger onderwijs (hbo, wo en hovo).

Productspecificatie

ISBN 9789059316454
Gewicht 726.0000
Auteur Nelleke Rögels
Illustrator Onbekend
Uitgever Boom Lemma uitgevers
Taal Nederlands
Afmetingen 241 x 169 x 22 mm
Druk 4
Uitgave datum 29 mei 2014
Lengte 339 pagina's
Geïllustreerd 1
NUR code 770
NUR Categorie Psychologie algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 13 mei 2015
Aangepast 26 apr. 2016
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies