Kofferkinderen
Helpende ideeen voor kinderen met gescheiden ouders
Auteur: Charlotte Visch
€ 21,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Kofferkinderen is bedoeld voor ouders, leerkrachten, therapeuten, psychologen, kinderartsen en andere mensen die kinderen willen helpen met allerlei afscheidsmomenten. Veel kinderen vinden het wisselmoment tijdens de omgangsregeling het moeilijkste en pijnlijkste afscheidsmoment. Volgens de wet hebben ouders ieder vijftig procent opvoedrecht bij een echtscheiding. Deze fifty-fifty-regeling zorgt elke week voor onrust in het leven van kinderen. Zij moeten steeds weer afscheid nemen van een van de ouders net op het moment dat ze gewend zijn aan de situatie. Sommige kinderen zijn gedwongen te verhuizen en van school te veranderen. Elke maandag op een club lukt niet meer. De ouders wonen te ver uit elkaar of zijn niet van plan in 'hun' week helemaal naar de club te rijden.

Ook voor ouders die niet gaan scheiden, is dit boek een aanrader, want het kan geen kwaad om te leren hoe je je kind weerbaar kunt maken voor pijnlijke afscheidsmomenten. En misschien kun je een oude wond van jezelf helen door het 'zelfhulp-in-tien-stappenplan' toe te passen.

We willen allemaal dat kinderen gelukkig en blij door het leven gaan en daarom zijn er praktische tips opgenomen om hen bij allerlei afscheidsmomenten te ondersteunen. Je leest hoe je je kind kunt begeleiden bij het afscheid nemen van oude knuffels, een oude school of de vertrouwde kamer in het oude huis.

In het laatste gedeelte van het boek wordt uitgebreid verteld over twee kinderen die verwikkeld zijn in zeer moeilijke omstandigheden bij een echtscheiding.

Productspecificatie

ISBN 9789079603251
Gewicht 451.0000
Auteur Charlotte Visch
Illustrator Onbekend
Uitgever 248media uitgeverij
Taal Nederlands
Afmetingen 239 x 159 x 18 mm
Druk 1
Uitgave datum 10 dec. 2016
Lengte 144 pagina's
Geïllustreerd 1
NUR code 100
NUR Categorie Educatieve uitgaven algemeen
Trefwoorden echtscheiding, kinderen, therapie, |echtscheiding, kinderen, therapie,
Uitvoering Hardback
status Onbekend
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 15 mrt. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies