Kinderen met specifieke onderwijsbehoeften ontwikkelingsgericht werken

Meer Views

Kinderen met specifieke onderwijsbehoeften ontwikkelingsgericht werken
Ontwikkelingsgericht werken
Auteur: Marc van Gils
€ 21,90
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Over het boek:

Leerkrachten willen met hun leerlingen vooropgestelde ontwikkelingsdoelstellingen bereiken. Het is niet altijd duidelijk wat de beste weg daarnaartoe is. Zeker niet voor leerlingen met beperkingen, zowel in buitengewoon/speciaal onderwijs als in het gewoon/regulier onderwijs.

Deze publicatie geeft een beeld van hoe doelgericht kan worden gewerkt met deze leerlingen. Het hoofddoel is de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Daarom moet eerst worden bepaald wat belangrijk voor ze is. Het uitgangspunt is de beeldvorming van het kind. Hierbij spelen de verwachtingen van kinderen, ouders en maatschappij hun rol. Het hoofddoel moet worden bewaakt door gericht te werken. Dat kan door subdoelen te bepalen en te kaderen in het cyclisch en dynamisch proces van handelingsplanning. Daarop volgt de concrete uitwerking op school-, groeps- en kindniveau. Een uitgebreid deel van het boek is besteed aan een volledig uitgewerkt voorstel om ontwikkelingsdoelen te implementeren binnen een handelingsplanning.

De bijlagen bij 'Deel 2: Ontwikkelingsdoelen implementeren in de handelingsplanning' kunnen met de persoonlijke code in het boek gedownload worden via dl.garant-uitgevers.eu.

Over de auteur(s):

Marc Van Gils was onderwijzer en directeur van een school voor buitengewoon/speciaal onderwijs in Wuustwezel, stafmedewerker bij Vlaams Verbond van het Katholiek Buitengewoon Onderwijs in Brussel. Nu geeft hij gastlessen aan diverse bachelor-nabacheloropleidingen in Antwerpen.

Productspecificatie

ISBN 9789044129182
Gewicht 341.0000
Auteur Marc van Gils
Illustrator Onbekend
Uitgever Maklu, Uitgever
Taal Nederlands
Afmetingen 240 x 171 x 11 mm
Druk 1
Uitgave datum 26 jun. 2013
Lengte 176 pagina's
Geïllustreerd 1
NUR code 840
NUR Categorie Onderwijs algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Onbekend
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus S
Geimporteerd Nvt
Aangepast 12 nov. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies