Interactiewijzer
Analyse en aanpak van interactieproblemen in professionele opvoedingssituaties
Vandaag besteld, dinsdag in huis

Gratis thuisbezorgd!

€ 34,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Als er geen klik is tussen de professionele opvoeder en het kind, biedt Interactiewijzer een praktisch, theoretisch onderbouwd, middel om die wel te krijgen. Door opvoedingsproblemen te benaderen als interactieproblematiek herken je problematische vastgeroeste interactiepatronen. Rob Verstegen en Henny Lodewijks laten zien hoe je deze kunt doorbreken door specifieke sociale vaardigheden gericht te beïnvloeden.

Interactiewijzer geeft hiervoor een tweeledige aanpak:
1. De professionele opvoeder krijgt aanwijzingen om zijn pedagogische stijl voor dat kind kritisch te beoordelen en, zonodig, bij te stellen.
2. Er worden groepssituaties gecreëerd die bij het kind het vanzelfsprekend gebruik van ontbrekende sociale vaardigheden uitlokken.

De adviezen zijn toegesneden op de dagelijkse praktijk in de groep en bieden zo interessante aanknopingspunten voor diagnostische beschrijvingen en handelingsplannen.

Interactiewijzer heeft een vaste plaats verworven in het primair en secundair onderwijs en wordt tevens veelvuldig gebruikt bij opleidingsinstellingen voor onderwijs en jeugdzorg. In deze 9e editie verwerken de auteurs de feedback van de vele gebruikers. De teksten zijn geactualiseerd en uitgebreid met bijlagen voor o.a. oplossingsgericht werken, combineren met Kids Skills en Mission Possible en elementaire houdingsaanwijzingen voor de professionele opvoeder. Ook zijn er vragen toegevoegd na hoofdstuk 1, 2 en 3.

De auteurs zijn beiden psycholoog en hebben een ruime ervaring binnen de (semi-)residentiële hulpverlening en het speciaal onderwijs.

Productspecificatie

ISBN 9789023251569
Gewicht 586.0000
Auteur R. Verstegen, H.P.B. Lodewijks
Illustrator Onbekend
Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van
Taal Nederlands
Afmetingen 240 x 167 x 15 mm
Druk 9
Uitgave datum 6 mei 2014
Lengte 280 pagina's
Geïllustreerd 1
NUR code 841
NUR Categorie Onderwijskunde
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Actief
Beschikbaarheid Print On Demand
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 10 aug. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies