Handboek methodische ouderbegeleiding 3 Eert uw vaders en uw moeders

Meer Views

Handboek methodische ouderbegeleiding 3 Eert uw vaders en uw moeders
Opvoedproblemen nader verklaard
Auteur: A. van der Pas
€ 19,90
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Fabels en feiten over kinderen, ouders en opvoeding ¿ De uitdaging van een blaamvrij verklaringsmodel ¿ Het nut van beschermprocessen

Hoe komen ouders in de problemen? Het antwoord zit verborgen achter een gordijn van fabels over kinderen, ouders en opvoeding. In dit boek wordt het gordijn opzij geschoven en krijgt de lezer de feiten voorgelegd. Hieruit blijkt dat een kind grootbrengen niet alleen interessanter is dan wat men er doorgaans overleest, maar vooral minder voorspelbaar en minder controleerbaar.

Hoe komt het bijvoorbeeld dat de ene ouder níet in de problemen komt en de andere wel, terwijl ze allebei even goed of slecht zijn toegerust voor het ouderschap en even moeilijke kinderen hebben? Alice van der Pas beargumenteert dat niet ouders of het kind bepalen of het lukt om een kind goed groot te brengen, maar dat zogenaamde ¿bufferprocessen¿ een minstens zo belangrijke rol spelen.
Wanneer hulpverleners hun aandacht anders richten ¿ minder op ouder en kind, en meer op de processen die én kinderen én ouders moeten beschermen ¿ zullen zij minder moeite hebben met ¿moeilijke ouders¿, en ouders minder moeite met hulpverlening.

Na het succesrijke Naar een psychologie van ouderschap voert dr. Alice van der Pas in dit boek de lezer mee naar een absoluut nieuwe manier van denken over ¿problemen¿ van ouderschap. Heikele onderwerpen gaat zij daarbij niet uit de weg. Zij schrijft voor de beroepskracht die met ouders of kinderen werkt, maar het algemene karakter van dit boek en de toegankelijke stijl maken het ook voor ouders uitdagende leesstof. Het gaat tenslotte over hen!

Productspecificatie

ISBN 9789066656482
Gewicht 347.0000
Auteur A. van der Pas
Illustrator Onbekend
Uitgever SWP
Taal Nederlands
Afmetingen 238 x 157 x 20 mm
Druk 1
Uitgave datum 7 jul. 2005
Lengte 192 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 740
NUR Categorie Mens en maatschappij algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 12 mei 2015
Aangepast 30 okt. 2016
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies