Gebruik je brein en herken de leerstijl

Meer Views

Gebruik je brein en herken de leerstijl
Je kunt namelijk pas leren als je weet wat je leerstijl is
€ 7,50
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Hoe kun je als leerkracht leren leuker en effectiever maken? Benut de kennis van het Brein. Kennis die onvermoede mogelijkheden biedt, maar waarvan onderwijsprofessionals in het onderwijs onvoldoende de vruchten plukken. Een gemiste kans, zeker in deze tijd van opbrengstgericht en passend onderwijs.

Actuele kennis van de werking van het Brein kan een grote impact hebben op jouw manier van lesgeven. Het praktische werkboek Gebruik je Brein van Maaike de Haan bevat achtergrondinformatie over het Brein en aansprekende, laagdrempelige opdrachten voor leerlingen en leerkrachten. Daarmee zet je in de dagelijkse onderwijspraktijk het Brein daadwerkelijk in werking.

Dit werkboek biedt jou de kans om leerlingen beter te motiveren, te laten leren en te begrijpen. Wil je Gebruik je Brein optimaal benutten? De Haan Coaching biedt een eendaagse training voor leerkrachten.

Maaike de Haan (1976) is eigenaresse van De Haan Coaching en Werk & Gezin in balans. De ondernemende moeder van drie kinderen is gespecialiseerd in gedragsverandering middels het Brein. Denken in mogelijkheden is de spil in wat zij voor andere mensen wil betekenen.

Arbeidsdeskundige, coach en trainer Maaike de Haan is licentiehouder van Breinvoorkeuren NBI®. Een Breinprofiel dat de voorkeuren van het Brein in kaart brengt.

Eind 2012 verscheen haar LeefRegelSpel, een spel voor jong en oud om op speelse wijze de Leef Regels in huis zichtbaar te maken.

www.dehaancoaching.net
www.werkengezininbalans.nl


Recensie: bruna

Ik zag er even tegen op om dit boek te lezen... dacht... ik sla de informatie vast niet op... veel te theoretisch... Maar niets is minder waar... Het leest heerlijk weg, leuke plaatjes welke de tekst op een heldere manier duidelijk weergeven... Ik raad het boek zeker aan, voor ouders maar inderdaad ook voor leerkrachten... Maaike de Haan, bedankt...
14/08/2013

Recensie: bruna

Een erg helder geformuleerd boek! Voor mij als leerkracht en ouder een boek wat ik er komend jaar vaak eens bij kan pakken om (achtergrond) informatie op te zoeken. Ik kan het boek als ondersteuning of praktisch gebruiken, door de vele bruikbare oefeningen en tips!
13/08/2013

Recensie: bol.com

Arbeidsdeskundige, coach en trainer Maaike de Haan beschrijft in haar nieuwe boek in jip-en janneke taal de werking van het brein, waarna ze de leerkracht adviezen geeft in hoe je breinvriendelijk les kunt geven en coachen. En hoe je op de juiste manier feedback geeft. Het interessante hieraan is dat je als leerkracht kunt denken: "ja, leuke tips, maar dat weet ik toch al lang.....". Maar Maaike daagt met haar boek en met haar overtuigend enthousiasme de leerkracht uit om actief na te denken over eigen handelen en over hoe je breinvriendelijk lesgeven DAADWERKELIJK inzet in de praktijk. Ze geeft je praktische oefeningen mee die op eenvoudige wijze inzetbaar zijn in de klas.
leerkrachtencoach - 13/08/2013

Recensie: bol.com

´Gebruik je brein. Herken je leerstijl´ geeft je een mooie inkijk in de werking van je brein en hoe je het beste kunt leren en lesgeven. Het geeft je praktische handreikingen om de wonderen van je brein te ontdekken en waarderen. Een mooi, positief boek waar leerlingen en docenten blij van zullen worden!
Lynn Coleman - 23/08/2013

Recensie: bol.com

Heb dit boek met veel plezier gelezen. Het is informatief, zonder belerend te zijn. Het nodigt uit om direct in de klas mee aan de slag te gaan. Je hoeft geen leerkracht te zijn om dit boek te gebruiken, ook als privé persoon kun je veel met dit boek. Maaike, top gedaan!
112coach - 14/08/2013

Recensie: bol.com

Een erg helder geformuleerd boek! Voor mij als leerkracht en ouder een boek wat ik er komend jaar vaak eens bij zal pakken om (achtergrond) informatie op te zoeken. Ik kan het boek als ondersteuning of praktisch gebruiken, door de vele bruikbare oefeningen en tips!
Rijpma - 13/08/2013

Recensie: bol.com

Eindelijk een boek dat makkelijk leesbaar en vooral makkelijke toepasbare tips geeft op het gebied van leren. Ik wil Maaike de Haan dan ook bedanken voor dit boek. Mijn teamleden krijgen allemaal een exemplaar cadeau.! Dit ter inspiratie voor het eigen leren en het leren keren van en voor de kinderen! Een aanrader voor elke leerkracht en directeur.
Maqfive - 13/08/2013

Recensie: bruna

´Gebruik je brein. Herken je leerstijl´ geeft je een mooie inkijk in de werking van je brein en hoe je het beste kunt leren en lesgeven. Het geeft je praktische handreikingen om de wonderen van je brein te ontdekken en waarderen. Een mooi, positief boek waar leerlingen en docenten blij van zullen worden!
23/08/2013

Recensie: bol.com

Het geeft je op diverse manieren inzicht in hoe je omgaat met je eigen brein, hoe werkt je brein eigenlijk, maar ook waar je brein toe in staat is en nog mooier; hoe je het leren in het leven leuker kan maken. Zeker een zeer goed boek voor in het onderwijs, waarbij leerkrachten en leerlingen zeer veel handvaten kunnen halen in de omgang en leerprocessen van kinderen. Ik heb het boek nog niet helemaal uit maar bovenstaande is me nu al heel er duidelijk. Veel leer, oefen en lees plezier.
netwerkdame - 08/08/2013

Recensie: bruna

Eindelijk!! Wat een energie geeft het lezen! Ik was al een poos op zoek naar een boek zoals dit boek!! Ik heb het boek gekocht omdat ik van mening ben dat er iets in het onderwijs in Nederland moet veranderen. Je moet meebewegen op de kennis die de wetenschap ons over het leren biedt.
Dit boek geeft mij een helder inzicht in de stappen die ik moet nemen om als leerkracht, maar ook als directeur aan te sluiten bij de leerlingen (en leerkracht). Ik ga dit boek voor al mijn teamleden aanschaffen en van daaruit de dialoog starten over hoe te veranderen!
10/08/2013

Productspecificatie

ISBN 9789081814539
Gewicht 515.0000
Auteur Maaike de Haan, Richard Heeres
Illustrator Piet Voordes
Uitgever De Haan Coaching
Taal Nederlands
Afmetingen 274 x 213 x 15 mm
Druk 1
Uitgave datum 11 jul. 2013
Lengte 127 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 100
NUR Categorie Educatieve uitgaven algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Onbekend
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 11 aug. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies