Duurzame schoolontwikkeling

Meer Views

€ 7,50
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Iedere school wil schoolsucces voor alle leerlingen. Voortdurend speelt de vraag op school, bij schoolleiders en bestuurders: hoe bewerkstelligen we dat? Kunnen we het als school nog beter doen? Schoolverbetering kun je methodisch aanpakken. In dit boek wordt het onderwerp Duurzame Schoolverbetering nader uitgewerkt.

De leerkracht staat centraal, daarom is aansluiten bij de drijfveren van leerkrachten het uitgangspunt. Het team voert het gesprek over goed onderwijs; zo komen visie en doelen tot stand.

Voor het geven van effectief onderwijs zijn zeven componenten van belang: doelen, tijd, extra tijd voor risicoleerlingen, convergente differentiatie, effectieve instructie, vroegtijdig signaleren en reageren en het monitoren van het onderwijs.

Om schoolverbetering duurzaam te laten zijn, zullen scholen de geboekte resultaten moeten vastleggen en borgen. Ook als blijkt dat de gewenste resultaten uitblijven, geeft dat heel belangrijke informatie voor het vervolg.
Alles wat er aan tijd, middelen en energie van het personeel van de school geïnvesteerd wordt, moet op de goede plek terechtkomen. En dat is de leerling in de klas, die zich optimaal moet kunnen ontwikkelen.

Productspecificatie

ISBN 9789491806148
Gewicht 148.0000
Auteur Henk Mulders, Dea Knol, Ina Cijvat, Elly Reinders, Kees Vernooy
Illustrator Onbekend
Uitgever pica onderwijsmanagement
Taal Nederlands
Afmetingen 210 x 142 x 8 mm
Druk 1
Uitgave datum 14 jan. 2014
Lengte 112 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 840
NUR Categorie Onderwijs algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus S
Geimporteerd Nvt
Aangepast 10 okt. 2017
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies