€ 31,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

De 'lastige partner' is een metafoor voor de problemen die bij een katoor kunnen ontstaan: 'Als X maar een zou ophoepelen, dan waren we van alle ellende af'. Dat het zover kan komen, ontstaat veelal door een gebrek aan goed doordachte toetredingsprocedures, een gebrek aan strategie en onderlinge communicatie, het ontbreken van tussentijdse evaluaties en een 'oude-jongens-krentenbroodmentaliteit'.

Het hoofdprobleem is vaak niet de lastige partner, maar in feite het management van het kantoor zelf dat teveel op toevalligheden berust. Dit boek probeert de partners van de maatschap, dan wel de kantoordirectie en andere leidinggevenden in een advocatenkantoor, handvatten te geven om een kantoor met hoogopgeleide professionals aan te sturen. Management van een advocatenkantoor is niet eenvoudig. Een goed advocaat is niet automatisch een goed manager! De auteurs belichten het onderwerp 'management' vanuit een praktische operationele hoek. Hoe pak je als advocaat met een managementfunctie de dingen aan? Wat zijn daarbij de vaardigheden en technieken? U krijgt concrete tips.

Dat betekent niet dat de theorie uit het oog wordt verloren. De kunst van een goede theorie is het leggen van verbindingen tussen reeds bekende onderwerpen. Die onderwerpen komen wellicht, in een andere volgorde en met een andere achtergrond, in een nieuw daglicht te staan. Naast ieder theoretisch stuk geven de auteurs een praktische 'vertaling'.

De lastige partner verschaft u meer middelen om beter aan te sturen, waardoor het werken op een advocatenkantoor zodanig wordt verbeterd en veraangenaamd, dat de advocaat kan doen waarvoor hij advocaat is: hoogwaardig juridisch werk afleveren voor belangrijke cliënten, zonder al te veel 'gezeur' aan zijn hoofd.

Christ'l Dullaert en Monique van de Griendt schreven een reeks artikelen over Management van advocatenkantoren voor het Advocatenblad. Deze artikelen vormden de basis voor het boek dat nu voor u ligt. In dit boek zijn nieuwe onderdelen toegevoegd zoals coaching, feedback, het creëren van diversiteit in het kantoor en de (verre) toekomst van de advocatuur. Ook is er een maatschapscan opgenomen, met behulp waarvan u samen met uw kantoorgenoten een snelle analyse kunt maken van de kwesties die binnen uw kantoor spelen.

Productspecificatie

ISBN 9789059014992
Gewicht 324.0000
Auteur C.W.M. Dullaert, H.F.M. van de Grient
Illustrator Onbekend
Uitgever Sdu Uitgevers
Taal Nederlands
Afmetingen 240 x 171 x 11 mm
Druk 1
Uitgave datum 6 feb. 2015
Lengte 159 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 801
NUR Categorie Management algemeen
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 12 mei 2015
Aangepast 5 apr. 2016
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies