Boeken maken in de klas

Meer Views

€ 14,95
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

"Boeken maken in de klas is een nieuw boek in de reeks Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Het sluit aan bij de methodische handboeken rond Basisontwikkeling in de onderbouw en wil daarnaast een verbinding tot stand brengen met ontwikkelingsgerichte praktijken in de midden- en bovenbouw.

In Boeken maken in de klas worden voorbeelden gegeven van ontwikkelingsgerichte aanpakken. Het gaat om boeken maken met de groep. De voorbeelden komen uit de onder-, midden- en bovenbouw. Op nogal wat ontwikkelingsgerichte scholen wordt gezocht naar activiteiten waarmee het vervolg op Basisontwikkeling gestalte kan krijgen. Het maken van boeken blijkt zich daarvoor uitstekend te lenen.
Boeken maken geeft heel veel mogelijkheden om één van de belangrijkste aspecten van het concept te leren kennen, namelijk dat kinderen het best leren en zich ontwikkelen als ze deelnemer zijn aan betekenisvolle sociaal-culturele activiteiten. Boeken maken is zo¿n activiteit waarin kinderen niet alleen allerlei belangrijke culturele vaardigheden ontwikkelen en kennis op doen maar tevens op persoonlijk, eigen wijze lezer, schrijver en vormgever worden. Boeken maken blijkt voor veel oudere kinderen in de basisschool een uitermate inspirerende activiteit te zijn."

Productspecificatie

ISBN 9789023236504
Gewicht 349.0000
Auteur M. Dijkstra, B. Pompert
Illustrator Onbekend
Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van
Taal Nederlands
Afmetingen 241 x 172 x 12 mm
Druk 1
Uitgave datum 1 nov. 2001
Lengte 152 pagina's
Geïllustreerd 1
NUR code 841
NUR Categorie Onderwijskunde
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 21 apr. 2016
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies