Anders dan wij denken

Meer Views

Anders dan wij denken
Een geseculariseerde benadering van het religieuze
Auteur: P. Winkelaar
€ 28,50
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

Religieuze ervaringen zijn hoogtepunten in je bestaan. Het zijn gelukservaringen, ervaringen van optimaal geluk, waarbij je jezelf vergeet en de tijd lijkt stil te staan. Ze worden vaak ook spirituele of mystieke ervaringen genoemd en worden hier in eerste instantie benaderd vanuit een seculier perspectief, waar godsdienst en religie geen rol spelen.

Piet Winkelaar laat zien dat er aanwijzingen zijn dat het om een bepaalde emotie gaat die aan een dergelijke ervaring ten grondslag ligt en die transcendente gevoelens teweeg kan brengen. Een religieuze ervaring is bovenal een ervaring van heelheid, van eenheid en alomvattendheid. Het is niet uitgesloten dat zo'n ervaring het begin is geweest van een godsdienst. De ervaringen van Abraham, Jezus en Paulus, en van Mohammed zijn immers van grote betekenis geweest voor jodendom, christendom en islam.

Het religieuze is echter geen monopolie van welke religie dan ook en is niet voorbehouden aan een bepaald geloof. Het is een menselijk fenomeen dat vitaliserende en vernieuwende krachten met zich meebrengt, omdat het op de een of andere manier toegang lijkt te verschaffen tot een ander bewustzijn. Vermoedelijk is het in de lange geschiedenis van de mensheid, temidden van soms uitzichtloze situaties en talloze rampen en verschrikkingen, een belangrijk element geweest bij het overleven.

Productspecificatie

ISBN 9789066656246
Gewicht 499.0000
Auteur P. Winkelaar
Illustrator Onbekend
Uitgever SWP
Taal Nederlands
Afmetingen 242 x 170 x 17 mm
Druk 1
Uitgave datum 1 jan. 1970
Lengte 252 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code Nvt
NUR Categorie Nvt
Trefwoorden Nvt
Uitvoering Paperback
status Uitverkocht
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Levertijd 0
Boekstatus Nvt
Geimporteerd 12 mei 2015
Aangepast 12 mei 2015
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies