Aan de gang
Motiveren van vastgelopen jongeren voor werk & scholing
5 werkdagen levertijd

Gratis thuisbezorgd!

€ 13,30
Inkijkexemplaar
Betaal eenvoudig en
veilig online

Samenvatting

MOTIVATIE geldt als een belangrijke voorwaarde voor succes. Succes op school en in het werk. Ook in hulpverleningssituaties is motivatie een voorwaarde voor het slagen van de behandeling. Sommige jongeren lijken nergens toe gemotiveerd. Ze hebben geen zin in school, ook niet in werk. Eigenlijk hebben ze nergens meer zin in. Ze zetten zich af tegen de hulpverlening die ze krijgen. Leerkrachten en hulpverleners kunnen er flink mee onthand zitten. Alles is geprobeerd, maar het lijkt allemaal niet te werken. In veel gevallen verlaat zo'n jongere de school, het werk of de hulpverlening met het predikaat 'ongemotiveerd'.

In deze bijdrage wordt een methodiek uitgewerkt voor het motiveren van jongeren in trajecten voor arbeidstoeleiding. Trajecten voor arbeidstoeleiding vinden plaats vanuit verschillende typen instellingen. Dat kan een onderwijsorganisatie voor kwetsbare jongeren zijn of een hulpverleningsinstelling. Daarnaast bieden ook reïntegratiebedrijven voor werkzoekenden dergelijke trajecten aan.

Kernthema van deze publicatie is het motiveren van jongeren. Uitvoerig wordt ingegaan op uitgangspunten en methodische principes voor begeleiders van jongeren met motivatieproblemen, zodat deze jongeren weer "aan de gang" gaan. Ook wordt aandacht besteed aan de motivatieontwikkeling en de achtergrond van motivatieproblematiek.

Behalve de werkwijze van de begeleider is de vormgeving van het traject van invloed op de motivatie van de jongere. Uiteengezet wordt waaraan zo'n traject dient te voldoen wil het motiverend zijn. Daarbij wordt speciale aandacht gegeven aan de groep moeilijk motiveerbare jongeren en de voorzieningen die nodig zijn om deze jongeren binnen het traject te houden.

AAN DE GANG is bestemd voor begeleiders van jongeren met motivatieproblemen, zoals hulpverleners, leerkrachten, werkmeesters en trajectbegeleiders. Daarnaast is het ook bruikbaar voor opleidingen die zich op deze groep jeugdigen richten.

Productspecificatie

ISBN 9789066654839
Gewicht 170.0000
Auteur M. Klomp, P. Kloosterman, T. Kuijvenhoven
Illustrator Onbekend
Uitgever SWP
Taal Nederlands
Afmetingen 235 x 150 x 9 mm
Druk 2
Uitgave datum 15 okt. 2002
Lengte 87 pagina's
Geïllustreerd 0
NUR code 847
NUR Categorie Pedagogiek
Trefwoorden Nee
Uitvoering Paperback
status Actief
Beschikbaarheid Op bestelling
Levertijd 5
Boekstatus Nvt
Geimporteerd Nvt
Aangepast 9 dec. 2016
  • Altijd gratis verzending!
  • Ruim 75.000 producten op voorraad
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld is morgen in huis*
  • Persoonlijk en deskundig advies